Als Escacs comencen les blanques i el Febrer acaba de blanc al Samuntada.
Inesperadament acabem un mes de Febrer amb una escola blanca. La neu (aquí podeu veure algunes fotos) ens ha portat alegria i color a un mes ple de reptes que han anat sorgint durant el nostre projecte. Però, abans de continuar amb això no ens oblidem que hem tingut la festa del Carnestoltes amb el "Pase de modelos de disfresses" per la catifa vermella. La diversitat de disfresses va ser tan màgica que tan sols és comparable amb la màgia de construir les nostres pròpies màscares o construir els nostres propis reptes per sortir endavant i fer-nos competents a la vida.
La vida continua al mes de Març, un mes que entra en una dinàmica de treball important. El nostre projecte va sobre rodes, o millor dit sobre ¿Escacs? realment ni una cosa ni una altra, els escacs són com la vida o... millor dit, potser la vida imita els escacs com diu el antic campió del món Garry Kasparov al seu llibre (recomanable a tothom ja que és un llibre amb molta psicologia de la vida).
Vida que tots vivim i decisions que haurem de prendre a la llarga d'aquesta. El joc dels escacs ens pot ajudar en algunes d'aquestes? Ho anirem descobrint, de moment hem descobert que el taulell ha de quedar sempre amb un quadre blanc a la nostra dreta per començar la partida, que comencen a jugar sempre les blanques i que hem de saludar al nostre company a l'inici i al final de la partida. No està malament per començar.... oi? Doncs no, no acabem aquí, hem experimentat el moviment de les peces dels escacs amb el cos a la sala blava i els hem reproduït al taulell i a la PDI (Pissarra digital) amb una batalla de peons i els moviments tan complexos del cavall.
Els escacs per a la vida? Però, que podem relacionar amb la memòria? De moment ha sorgit una malaltia mental que es pot prevenir una miqueta amb el nostre joc. Es tracta de l'Alzheimer, estem investigant... qui pateix aquestes malalties? què els hi passa? per què? com el podem prevenir? Quines parts del cervell afecta? Per això estem investigant amb els cervells: quines parts té, hemisferis, quines zones pot afectar l'Alzheimer i quines zones del cervell estan més relacionades amb les emocions, la ciència, les matemàtiques, la concentració, llengua, creativitat, moviment, etc....
Com veieu estem descobrint moltes coses noves i el nostre mapa conceptual creix dia a dia, sens dubte el mes de Març promet..............
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada